FAQ's

FAQ’s: het bedrijf

Facts & figures VS / internationaal

Sinds wanneer bestaat het bedrijf Wrigley?
Het bedrijf werd in 1891 in Chicago opgericht door William Wrigley Jr. In oktober 2008 smolt het samen met Mars, Incorporated. Als autonoom dochterbedrijf heeft Wrigley nog steeds zijn hoofdkantoor in Chicago, Illinois, VS.

Wat waren de eerste Wrigley-producten?
JUICY FRUIT® en Wrigley's SPEARMINT® zijn in de VS sinds 1893 verkrijgbaar. De klassieker DOUBLEMINT® volgde in 1914.

In hoeveel landen is Wrigley wereldwijd vertegenwoordigd?
Wrigley-producten worden wereldwijd in meer dan 180 landen verkocht.

Hoeveel productievestigingen heeft Wrigley?
Wrigley heeft 23 productievestigingen over de hele wereld.

Hoeveel medewerkers telt het bedrijf?
Wereldwijd stelt Wrigley meer dan 18.000 mensen te werk.

Marketing & verkoop

Wat is het geheim van het succes van Wrigley?
Het succes wordt verzekerd door een consequent merkenbeheer, succesvolle productinnovaties, een intelligente productpositionering, een sterke distributie en de vlotte verkrijgbaarheid van de producten.

Wat is de bedrijfsfilosofie van Wrigley?
De integratie van de Wrigley-merken in het dagelijkse leven van de consumenten door producten die het nuttige met het aangename verenigen.

Wat zijn momenteel de belangrijkste merken?
Het meest verkochte merk in Nederland is Freedent®.

Welke Wrigley-merken zijn in Nederland verkrijgbaar?
Freedent® White™
Freedent® Professional™
5 GUM™

Wat zijn de belangrijkste verkoopkanalen?
De consument vindt Wrigley-kauwgum op elke plek waar ‘geld van eigenaar verandert’, dus aan de kassa en in de schappen van voedingswinkels, tankstations, drogisterijen en snoepwinkels, maar ook in bedrijfs- en sportkantines.

FAQ’s: kauwgum

Hoe lang bestaat kauwgum?

De oudste kauwgum tot nu toe hebben archeologen gevonden bij opgravingen van een 9.000 jaar oude nederzetting in het zuiden van Zweden. De oude Grieken kauwden 2.000 jaar geleden op mastiek, het hars van de gelijknamige boom. De Maya’s in Midden-Amerika gebruikten ‘chicle’, dat bereid werd op basis van het sap van de sapotilleboom.

Waarvan wordt kauwgum gemaakt?

Kauwgum bevat doorgaans vijf hoofdingrediënten: suiker, glucosestroop, aroma’s, weekmaker en gom. Bij suikervrije kauwgum vervangen suikervervangers en zoetstoffen de suiker en de glucosestroop.

Hoe wordt bij de productie voorkomen dat de stukjes kauwgum aaneenplakken?

Poedersuiker of een suikervervanger voorkomt dat de stukjes kauwgum bij de productie aaneenplakken.

Welke vormen van kauwgum zijn er?

Staafjes (bijv. 5 Gum®), ministaafjes (Freedent for Kids®), dragees (bijv. Freedent White® en Freedent Professional®)

Welke voordelen heeft kauwgum kauwen?

Een frisse adem, tandverzorging (bij suikervrije kauwgum), plezier en genot zijn de belangrijkste positieve effecten van kauwgum kauwen. Daarnaast kan het, zoals bijvoorbeeld bij Freedent White, helpen om de natuurlijke witte kleur van de tanden te behouden.

Waarvoor staat de kauwgum van Wrigley?

Freedent White®: voor wittere tanden
Freedent Professional®: voor voelbaar schone tanden
Freedent Professional White®: voor voelbaar schone en witte tanden
5 Gum: Nothing feels the same after 5

Hoe verwijdert men kauwgum van textiel?

Om kauwgum van een kledingstuk te verwijderen, legt u het ongeveer een uur in de diepvrieskast. De kauwgum wordt hard en kan dan meestal met een stomp voorwerp van de stof worden gekrabd. Breng vervolgens vlekkenmiddel aan op de betrokken plek en was het kledingstuk zoals gewoonlijk.

Om kauwgum van grotere textielen voorwerpen zoals een autostoel, een tapijt of een bank te verwijderen, spuit u er ijsspray (apotheek) op en vervolgens krabt u hem los.

Hoe verwijdert men kauwgum uit haar?

Om kauwgum uit haar te verwijderen, gebruikt u een kleine hoeveelheid vethoudende substantie, zoals bijvoorbeeld olie of een rijke huidcrème. Kneed het vet grondig in de kauwgum. Daarna kan hij meestal gemakkelijk worden verwijderd door hem voorzichtig los te kammen. Vervolgens wast u het vet uit het haar.

FAQ’s: informatie over de ingrediënten

Heeft Wrigley ook kauwgum die geen menthol of pepermunt bevat?

Freedent for Kids

Bevatten Wrigley-producten dierlijke ingrediënten?

De Wrigley-producten die in Nederland verkrijgbaar zijn, bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Zijn Wrigley-producten glutenvrij?

Volgens de verordening (EG) nr. 41/2009 van de Europese Commissie betreffende de samenstelling en etikettering van levensmiddelen die geschikt zijn voor personen met een glutenintolerantie, is voor het eindproduct een glutengehalte van maximaal 20 mg/kg toegestaan om het product ‘glutenvrij’ te mogen noemen. Bij een gehalte van minder dan 100 mg/kg mag het product een voedingsmiddel ‘met zeer laag glutengehalte’ worden genoemd.

Aan de Wrigley-producten die in Nederland verkrijgbaar zijn, worden geen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd. Ondanks onze strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften kan toch niet absoluut worden uitgesloten dat geringe sporen van gluten aanwezig zijn. Daarom noemen wij onze producten niet ‘glutenvrij’, maar producten ‘met zeer laag glutengehalte’.

Stand maart 2010