Bedrijfsgeschiedenis

William Wrigley Jr.
William Wrigley Jr.

Alles begon met zeep.

Het succesverhaal van het wereldconcern begon in 1981 in Chicago. Daar verkocht William Wrigley Jr. aanvankelijk geen kauwgum, maar zeep. Om de verkoop te stimuleren, breidde hij zijn productaanbod uit met bakpoeder. Toen hij vaststelde dat het nieuwe artikel het beter deed dan zeep, legde hij zich toe op de verkoop van bakpoeder. Vervolgens voegde hij kauwgum toe als extra artikel. En opnieuw had dit meer succes dan zijn eigenlijke product.

William Wrigley Jr. maakte dan de definitieve overstap naar kauwgumverkoop en legde zo de grondslag voor de intussen grootste kauwgumproducent en -verkoper ter wereld.

Wereldwijd succes door kwaliteit en innovatie

Wm. Wrigley Jr. Company is een leidend snoepgoedbedrijf en de grootste kauwgumproducent en -verkoper ter wereld. Als dochterbedrijf van Mars Incorporated verkoopt Wrigley zijn wereldberoemde merken in meer dan 180 landen. Met productievestigingen op vijf continenten zorgt het bedrijf ervoor dat mensen bijna overal dagelijks van Wrigley-producten kunnen genieten.

Samenwerking tussen Wrigley en Mars

In Nederland startten Wrigley en Mars de eerste samenwerking op lokaal niveau en ontwikkelden ze een gezamenlijke commerciële marktbenadering. Mars Nederland nam de distributie van de Wrigley-producten op de Nederlandse markt over en voegde zo het Wrigley-aanbod toe aan zijn lokale chocolade- en ijsassortiment (dierenverzorging is een afzonderlijke afdeling).

Wrigley in Nederland

Wrigley is sinds 1955 aanwezig op de Nederlandse markt en had er tot 1996 een lokale bedrijfsstructuur. Daarna startte Wrigley een hechte samenwerking met een externe distributeur. Op 1 juli 2009 werd een nieuwe stap gezet en nam Mars de rol van distributeur op zich.

Fusie tussen Wm. Wrigley Jr. Company en Mars, Incorporated

Op 6 oktober 2008 smolten Wm. Wrigley Jr. Company en Mars Incorporated samen. Door de fusie van beide internationale bedrijven met wereldbekende topmerken ontstond een van de belangrijkste snoepgoedbedrijven ter wereld. Sindsdien opereert Wrigley als afzonderlijk, in kauwgum en suikergoed gespecialiseerd dochterbedrijf naast de bestaande afdelingen van Mars (chocolade, dierproducten, levensmiddelen, dranken en Symbioscience).